Philadelphia - Barry och storklocka

Hej på er kära bloggläsare och närmast sörjande. Vet att det varit riktigt tyst ifrån oss senaste veckan men vi har både haft dålig internet tillgång. Ber om ursäkt för detta som den gode svensk jag är.

För en vecka sedan så hade vi inte bott en enda natt på hotel på den här resan. När man vaknade idag så har vi hunnit med att bo på 4 hotel på 4 nätter sedan i onsdags.

Ja det egentliga blogginlägget ni fick av oss var väl filmen när vi rullade in i Philiadelphia och sedan dess har det ju hänt en del. För enkelhetens skull så tänke vi dela upp de 3 senaste städerna vi varit i, Philadelphia, Atlantic City och Baltimore i var sitt inlägg och detta som ni redan förstått är inlägget om Philadelphia staden och inte osten.

När våra planer att ta en hyrbil upp till Kanada föll igenom totalt pga alla dolda kostnader för bilhyran (som var högre än den igentliga bilhyran) så hade vi plötsligt en vecka att slå ihjäl innan vi skulle vara i Baltimore idag den 20nde. Så utan att veta mer om staden än att den hade någon stor historisk betydelse och att det var här som Rocky ( boxaren inte hunden) kommer ifrån drog vi söderut med en Greyhound Bus till Phillis.

Vi fick en bra känsla av staden redan från början då vårat hotel skickade en rå skön snubbe för att gratis plocka upp oss på busstationen när jag ringde om vägbeskrivning. Den känslan höll endå i sig och vi stannade faktiskt så länge som 3 dagar i Philadelphia. Tyvär så hade både Emil och Björn åkt på förkylning så vi hade inte möjligthet att antigen gå eller jogga den halvmil som krävdes för att kunna springa upp för trappan från Rocky I eller ta sig ut till det svenska museet som visst skulle finnas där.

Men vi hade en riktigt skön och layback tid i Philadelphia endå. Vi fick en heldel historiska platser att printa i i huvudet och fick se The liberty bell och The grave of the unnamed soldier of the American revolution vilket var rätt häftigt.

//Drama out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0