It's Jet (lag) time!

Nyvaken och lagomt sliten i kroppen vaknade man i Queens, NY imorse. Kl är i skrivande stund 09:23 AM och jag tror fasiken att man känner av Jet lagen mer idag än igår. Igår så var man mest en zombie. Vilket mitt enormt osammanhängade och flumiga inlägg igår vittnar allt för tydligt om.

Men nu har jag tyvär inte tid att skriva så mycket mer. Vi är påväg in till stan för att handla riktiga skor att gå x antal mil med samt en kortläsare för att kunna ladda upp bilder till er kära läsare. Vi ska även fixa Jet biljetter idag (där med min aftonbladet rubrik )

Skriver mer ikväll.

//Drama out!

Helt sjukt!

Nu sitter jag och Emii lägenheten i Queens som kommer vara vårat hem tillsammans med Kimpan i 2 veckor. Den är precis så där filmiskt sunkig och ologisk uppbyggd som man kan förvänta sig. Eluttaget är inte bokstavligen inte mer än 2 hål i väggen och lampan i taket är fastlidnad med koppar tråd. Men det det är ju lite så man vill uppleva New York. Känns mer äkta. Ett par kids spelar basket på gatan utanför och sliten brun tegelbyggnad med rostiga brandstegar kommer vara det sista vi ser när vi somnar i kväll och det första vi ser när vi vaknar imorgon.

Resan till staterna gick väl endå bra, visst har man jetlag av att knappt sovit på 2 dygn men med tanke på priset så var Malaysisan Airlines endå klart över förväntan. Kan rekomenderas till er som funderar på att bege er hit någon gång. Tur och retur gick lös på under 5000 trots att vi bokade först 2 veckor i förväg.

Den berycktade passkontrolln gick bra, kontrollanten tittade lite underligt på mig när jag först sa att jag jobbat åt ett "Power suppliment company" och dessutom skulle ha råd at resa runt i 2 månader i USA.

Eftermiddan och förkvällen spenderades på Manhattan som ju är helt sjukt stort. Ju mer tid jag spenderar i denna stad ju mer växer den i skallen på mig men någon hets shoppande blev det inte. Lite nödvändigheter iförskaffades dock innan det bar iväg ut till Queens med den sedvanlig indisk taxichaffis.st

Och i just detta nu så körde en brandbil med sirener och blåljus på förbi!

De första bilderna dyker upp här på bloggen senare ikväll ifall allt med tekniken vill med sig.

/ Drama out! (å där åkte en till brandbil förbi)


BF dagen, eller reprisdagen eller vad man vill kalla denna otrevliga söndag.



Ja här sitter man jag har en konstig känsla i magen, ungefär som om jag inte har gjort nummer 2 på typ fyra veckor. Mitt huvud snurrar snabbare än en tvättmaskin som centrifugerar. Jag har svårt att fokusera blicken. Jag vill sova, men jag orkar inte. Kroppen känns som om jag har plötsligt förvandlats till en sumobrottare.
Ja, jag är helt klart bakfull...

Nu till varför jag är det, allt började med Ludde....

Samtal från Ludde igår, mottaget i bilen på väg från Borås (ja, jag körde från Borås igår)
-tja, ska du komma å dricka lite whiskey så kan vi fira att vi kom in? (på respektive utbildning alltså)
-ja men det låter bra, ska bara duscha å äta lite så kommer jag.
-ok ses då.
Klick (ljudet som inte finns när man lägger på i en mobil, men inte lika coolt å skriva tysthet, känns mer som nåt winnerbäck skulle skriva i sin blogg?)

Med beslutsamma steg gick jag vägen upp till Ludde. vi satte oss ett tag hällde upp lite whiskey, ludde gjorde kaffe och vi satt och snacka lite. jag råkade spilla ut ett glas whiskey så Luddes duk fick en tvätttid.
Efter att vi suttit och snackat ett tag så drog vi oss till Krogen där vi drack några öl, snackade och lyssnade på nåt lokalt rockband(kommer inte ihåg om dom spelade covers dock).
När vi hade fått i oss sådär en 3st öl så gick vi hem till Ludde igen, vi tog med oss whiskeyn och gick upp på berget bakom Larco. Där hade vi våran första "fylla" för tusen år sedan, så det var en liten tripp till memory lane...
Ja så vi gick och drack på whiskeyn ett tag medans vi försökte komma på vad vi skulle göra med kvällen. Men så kom ludde på att han hade en flaska jäger hos sin mor, så vi gick dit å spelade tv-spel med hans bror, vilket gick fruktansvärt dåligt. Tror det var mario kart vi spela, men jag är inte säker, Vid detta tillfälle så hade v druckit upp 7an whiskey och började nu shota jäger...

Jag som vaknar i min säng är nästa sak jag kommer ihåg, och jag mår så sjukt dåligt. Efter några sms med ludde så vet jag att han mår bra han med. Så idag har det bara blivit repris på knäppa reality såpor och jag liggandes i soffan... känns skönt faktiskt.

Så nu ska jag avsluta inlägget med ett citat riktat till, ja ni förstår nog:
article 67 from The Bro Code
"Should a Bro pick up a guitar at a party and commence playing, another Bro shall point out that he is a tool."

"El Bjorno, bullfighter, superhuman and a super nice guy"

What a difference a day make, 24 little hours....

Om ett dygn så kommer man sitta på arlanda med galen resfeber och vänta på att gaten ska öppna så kan kan checka in sitt oroväckande lilla bagage och försöka smuggla in en fullkornslimpa och kaviar genom tullen för att slippa köpa frukost för ockerpriser. Man kommer vara så där konstant pissnödig som man är när man vet att något stor och spännande håller på att hända. Sedan kommer man gå och pissa men efteråt fortfarande känna att något stort och spännande kommer att hända.

Ojoj nu är det verkligen inte långt borta. Den mening börjar bli lite väl andvänd på den här bloggen av undertecknad men det bjuder jag på.

Jag tror jag kommer passa bra in i den amerikanska pengafocuserade mentaliten. Oj men hur kommer det sig undrar kanske en del som mest känner mig som den maktgalna framtida härskaren av det socialistiska utotopiska riket "Förenade Nordeuropa". Jo ni det ska jag låta illustrera med två händelser som skedde idag.

1. Blev lyckligare än ett barn med mammas kreditkort i en godisaffär när jag upptäckte att de hade nästan halva priset på den resväska jag tänkt köpa på COOP så det kostade bara 175 kr! galet! Jag gått å velat i 2 veckors tid och kikat på affär efter affär för att kunna tjäna några hundra på att hitta den billigaste väskan.

2. Jag fick nästan panikångest när jag såg på mitt kontoutdrag och jag hade spenderat 1000 kr senate veckan på sånt jag inte ens visste vad det var.

Hmm nu börjar det här ju likna ett sånt där vanlig "Å se på mig" inlägg som det dryper av ute i cyperspace. Vad hände med det ordet igentligen? Det var ju hetast i SAOB under 90talet men sen så dog det och nu verkar det vara lika ute som strumphållare för män. Men det ska det bli ändring på tycker jag! Alltså ordet Cyperspace inte strumphållare för män.

Jag har ju inte bjudit på någon dagens outfit bild som ju måste finnas på en välsorterad blogg som Kalle så exemplariskt gjorde i det här blogginlägget så nu när klockan passerat halv 6 och jag ännu inte gått å lagt mig och mitt omdöme är på minimun så bjuder jag härmed på nattens outfit!



Skön och avslappnad natt look. Ösktysk armehatt från DDR tiden i kompination med en trendig hemligagent/50+are mässig reseplånbok samt en pittoresk socitetkärringnattbindel.

Nä nu får det fan vara nog, nu måste jag tvinga mig själv att sova lite. Ovan bild är ju fan ett allt för tydligt bevis på detta.


// Drama out!

Shopping

Varit ute och handlat sista grejerna inför resan idag. Blev en billig resväska för 150 spänn! Får se hur länge den håller. Men jag gick på Pierres väg att vara snål och lägga pengarna på någonting roligt istället. Sen blev det även en passficka med korthållare och sånt. Nu saknar jag bara en sedelklämma som inte finns att köpa på ett enda jävla ställe i den här stan om man inte ska bli skinnad. Köpte även en stock general potion white att ha med mig till USA. Finns dåligt med snus där, sen får man nog leva på cigaretter resten av tiden.

Varmt har det varit också, Drog ner i eftermiddag med Pierre ner till Nydalabadet och tog sommarens första dopp. Helvete vad kallt! Sedan låg man och gassade i solen ett tag.
Till middag slank det ner 2 hamburagre från Coop och en stor hög makaroner med ketchup, helt sinnessjukt gott. Till det hade jag även ost som jag gottade mig i. Svullande på hög nivå skulle jag vilja påstå.

Imorgonkväll drar vi ner till Arlanda och ska hänga där över natten tills planet går på morgonen, funderar på att vara vaken hela natten för att kunna sova på planet och vara hyffsat utvilad och reducera jet lag-en lite. Man flyger mot tiden och flyget tar 8 timmar och man kommer fram bara 2 timmar senare, så vi tjänar 6 timmar där. så det blir en lång första dag i staterna.
Vi kommer att Flyga med Malaysia Airlines, hört att dom ska vara hyffsat bra och lagomt med benutrymme, trevlig personal osv. Framför allt hade dom bra priser.

Nu ska jag fortsätta att städa lite och bränna lite skivor om jag kommer över någon musik!

Laters
/E

Ahh you mean "Djeet"!

Kim inkom just men den sjukt glad nyheten att Jet lirar live i NY när vi är där näst nästa vecka och biljetterna kostar bara 21$. AHAHHAHA blir helt galet exalterad. Trodde aldrig att jag skulle få en chans och se dom. Kommer blir så galet jävla bra!!

" Jet at Gramercy Theater
Date: Wednesday 07/08/09
Show: 7:00 p.m.

The Gramercy Theatre
127 East 23rd Street
NEW YORK, NY 10010"


Haha är så glad jag att orkar mindre än vanligt bry mig om min stavning! :P

Här kommer deras kanske kändaste låt. Just for you dear readers!



// Drama out!

"You are apartmented!"

Rubriken ska uttals i bästa Donald Trump maner, för denna man är born and raised i Queens, NY, NY. Just detta Queens, den största statsdelen i NY City som från och med måndag kommer vara mitt och mina medresnärers hem. Lovade ju att återkomma med info om vårat boende i NYC. Så här är historien hur vi blev Queens bor för 2 veckor.


"He e ju som taget ur nan film pa TV"

Vi hade en sån sagoliktur att min kära mor råkade få nyss om att hennes vänninas dotter och tillika min gamla skolkamrat Maria skulle hyra ut sin lägenhet i NY. Jag fick tag på Maria på facebook och det hela slutade med att vi kommer hyra 2 rum i lägenheten och dela den tillsammans med 2 tjejer som bor i det tredje rummet. Blir sweet!!

Man kommer ju att känna som man verkligen bor i NY nu ett kort tag. Jag tycker det verkar galet mycket roligare att bo en lägenhet lära känna två främmande personer och dessutom behöva prata engelska även "hemma" man kommmer ju behöva all träning man kan få första 2 veckorna för att komma in i flowet som man säger.

Men Queens största stolthet för en "rocker" (haha) som undertecknad är förstås Ramones så jag låter följade strof från deras "We're a Happy Family" avsluta detta inlägg:

"Siting here in Queens
 Eating refried beans
We're in all the magazines
Gulpin' down thorazines
"

// Drama out!

All-American Bash, 4th of July!

Har just anmält mig själv och mina kära medresenärer Kim och Emil till en riktigt sweet fest på 4th of July. Detta är kopierat från anmälningssidan, plockade den sista platsen på gästlistan.



" Come celebrate July 4th with a backyard BBQ and kegger!
The location is a garden apartment near Union Square. Notes

* Be generous with liquor and beer, the more the merrier!

* There is a liquor store nearby - the NE corner of 16th St and 6th Ave. There is a grocery store and deli at the same intersection.

 * These parties are thrown by several 'host teams' (see the about page for details). The Food & Beverage team in particular puts together amazing menus for our private parties!

* And, as always, any proceeds go to our selected charities - we do not make any money from our events.

What to Bring Everyone is to bring one of the following (exact change only):

* $10 and a bottle of liquor/2 six-packs, or
* $20 (less preferred, but if you are running late) "


Det är 100 anmälda gäster så jag tror det kan bli riktigt jäkla grymt! Haha har inte hört mig för med E n Kim men jag tvivlar att de har något emot detta. eller hur? Garden apartement och Beer Keggers!


// Drama out!



I väntans tider

Nu jävlar är det inte långt kvar! På måndag bär det iväg. Jobbade min sista dag idag på vattenfall och överaskades med en present av mina kära medarbetare. Ett resekit innehållande en resekudde, en "socitetkärringsömnögonbindel" och en sån där reseplånbok som man har runt magen så man kan leka 50+are eller hemlig agent. Helt underbara grejer jag verkligen kommer få nytta av. En riktigt genomtänkt present. Tack så hemsk mycket gamla 4an!

När jag vaknade til liv i eftermiddag (gick hem tidigare med huvudvärk idag) så har jag dessutom hunnit med att betala alla räkningar och ordnat det sista pappersarbetet inför resan. Känns riktigt skönt att allt jag har att göra i helgen är att köpa en resväska och packa.

Emil sa igår att han funderar på att åka utan mer än handbagage och köpa nya kläder å allt i NY. Det känns ju onekligen lockade att göra med men ekonomisk som man är (läs snål) så blir det nog till att slita med mig en del gamla ingådda kläder å annat.

Så vill ni passa på att träffa oss innan vi åker så har ni till på söndag kl 19 på då vi flyger till Stockholm!


Till sist så går det ju inte skriva ett blogginlägg som musiker denna dag och inte nämna Michael Jackson. Vi har idag i sanningen förlorat en av modern tids allra största musiker och låtskrivare även om Michael själv förlorade greppet med verkligheten för länge sedan.

Har lyssnat på MJ hela eftermiddan och insett att det finns många fantastiska låtar som tidigare helt gått mig förbi. Men så är det ju ibland.

Tänkte bjuda på en skön blandning som på förhand låter som en lika omöjlig mix som brunsås, stroh rom och kaviar men som på något jäkla vis lyckas kompineras till något nästan magisk. Chris Cornell, Billie Jean och Stureplan.

Chris Cornell var i sverige och spelade av någon outgrundlig andledning in en ackustisk liveskiva på en liten krog på Stureplan i Stockholm och passade på att göra en cover på MJs Billie Jean.

Så varsågoda!



// Drama out!

Smarta bomber

Måste sätta mig och köra till Vilhelmina fram och tillbaka för att lösa ut ett VISA-kort på Ica tallen!
Seriöst, fan vad drygt. 50mil för att gå på posten... ja jävlar.
Sovit 5 timmar inatt plus att man har en extrem resfeber, lägenheten ser ut som en krigszon från Kuwait under gulfkriget dvs kaotiskt, varmt så in i helvete och tvivelaktig massmedia övervakning. Har dessutom inte ett enda rent plagg att ha på mig!
Ska snart inleda min egen Desert storm och ta mig genom värmeböljan till inlandet, ska bara trycka i mig massa kaffe först.

Skönt är i alla fall att resan är bokad, papperen utskrivna, IKK fixat och jae, nu går man mest och väntar.
Ska bli fint att kunna fokusera på bloggens tilltänkta innehåll istället för att skriva en massa dravel!

Emil out.

Ett enkelt sätt att följa bloggen

Nu finns det ett super enkelt sätt att följa våran blogg, nämligen via bloglovin

Klicka bara HÄR så kan lägga till våran blogg bland era favoritbloggar på bloglovin!


Ledsen för att det inte blev nåt riktigt inlägg från min sida ikväll men det är mycket som ska fixas inför resan. Lovar bättring imorgon kära läsare så istället bjuder jag på The Lonely Island senaste hit "Cool Guys Don't Look At Explosions"





//Drama out!

Nu är "Pastorn" vigd!

Lovade ju Pubes att visa upp lite sköna kort från helgens resa ner till Norrköping och våran kära vän Jacobs bröllop.
Bilderna är ärligt stulna från Mackans Resedagbok. Marcus som även han ska fara ut å resa nämligen på en tvättäkta Eurotrip tillsammas med Sick Nick, Pettsson, Fredrikssons, Jonas, Ante och Matte (ifall jag glömt nån får ni  hojta till ;-) ) Ni kan följa deras resa på Marcus resedagbok.



E hade klädd upp sig rejält i sprillans ny kostym


Även The K hade svirat till sig och hade fullt upp med att avsluta en viktig aktieaffär i Bangladesh


Masta D och undertecknad  såg inte fy skam ut heller eller?



Nicklas "Sick Nick" Larsson tillsammans med 3 lostontheroad grabbar.


Jacob "Jacke" Sernheim och hans Maria Sernheim.
Inte lite lyckliga de såg ut! Lite surralistisk att se dem komma ut ur kyrkan



Så här nöjd ser man ut när man gift sig några timmar tidigare!



Ifall ni är nyfikna på att se fler bilder eller läsa Markus berättelser från helgen så klicka på länken längst upp i detta inlägg.

// Drama out!


Ps. Vi har troligen ett rätt sweet boende på G i NY men mer om det imorgon! Ds.

.

Idag har jag för första gången lånat ut toalettpapper åt en städare som ringde på dörren.
Det roliga var att han först bara stod och funderade innan han sade något, såg ut som att han tänkte på hur han skulle formulera sig.
Jag gav honom en rulle och önskade honom lycka till.

Snart bär det av kan man väl säga. Nästa vecka lämnar vi sverige för en bra tid framöver, ska bli riktigt skönt att slippa all Jantelagsmentalitet och förmodligen upptäcka någon ny form av den på andra sidan atlanten, hursom känns det fint med lite miljöomväxling då man på senare tid vuxit fast i datorstolen (som för övrigt har gått sönder och ersatts med en köksstol).

I helgen gifte sig vår vän Jacob med Maria vilket var spännande och jag önskar er lycka till i framtiden också. Hade en mycket trevlig helg och det var kul att återse gamla gänget igen! Lite jobbigt att det ska behövas en så legitim handling som ett bröllop för att kunna samlas alla sådär och bara ha trevligt.

Hursomhelst så blev hemresans behållning bergsklättring med Kalle kl 2 på natten utanför sundsvall iförd halkiga skor. Jag kände att det skulle vara något att hålla på med mer! Klättring. Vilken grej, varför har jag inte tänkt på det tidigare?
Det var lika oslagbart som Pierres sovställning i baksätet - han har uppenbart missat att läsa Kalles guide i tidgare inlägg då resultatet blev en sjujävlans nackspärr och migrän. Oslagbart. Jag fick skratta gott. Tack Pierre.
Även Jennys sovteknik gick inte av för hackor. En jävla massa kuddar fastdragna med ett bälte runt huvudet för att både få skyl för syn och hörsel och kanske även krockskydd verkar vara en optimal sova-i-bil-teknik.




Med det tänkte jag låta Keyboard cat sköta resten av jobbet!
Play me off!



/Emil

Den ultimata roadmixen?

Så jag sitter ikväll och klurar på den ultimata road trip skivan. Ni får mer än gärna fylla på med låtarna ni tycker borde finnas med genom att skriva en liten kommentar på detta inlägg.


Spår 1:  Carry on wayward son - Kansas

Det här spåret känns verkligen självklart för mig. Finns i mina ögon ingen mer passande låt och man kommer in i rätt stämning och taggas igång till 100 % redan på det fantastiska körintroet!
För alla er som som följt serien Supernatural så ger ju det bara ytterligare en dimensionpå det hela!

Spår 2:  Panama - Van Halen

"She's runnin', I'm flyin' Right behind in the rearview mirror now
Got the fearin', power steerin' Pistons poppin', ain't no stoppin' now"

Behöver jag verkligen säga mer?

Spår 3:  California - Phantom Planet

Första gången jag hörde denna låt i O.C (de första 2-3 säsongerna är fortfarande den bästa tv som gjorts!) så ville jag bara sätta mig på första bästa flyg till California och aldrig mer komma tillbaka till Sverige. Får fortfarande den känslan när jag hör den här låten och jag och Emil har drömt att åka runt i USA med denna låt på högsta volym i stort sätt sedan vi lärde känna varandra. Ingen låt är mer självskriven på den här listan!

Spår 4: Born to run - Bruce Springsteen

Man kan ju inte ha en roadtrip platta för en USA resa utan "The Boss" det vore ju som att äta amerikanska pannkakor utan lönnsirap! Tycker ju personligen att hans betydligt nyare "Radio Nowhere" är hans bästa låt men det blir inte mer roadtrip än Born to run. "Sprung from cages out on highway 9, Chrome wheeled, fuel injected and steppin out over the line"

Spår 5: Start me up - The Roling Stones

Är uppvuxen men en far som matade mig med stones redan som som liten så för mig så var denna låt sjukt solklar på en sån här lista. Inte min favorit stone låt med utan tvekan den som passar bäst in på en roadtrip skiva.

Spår 6: Born to Be Wild- Steppenwolf

Ytterligaren en låt inte behöver någon närmare presentation, just get the the motor runing!

spår 7: I'm the highway - In Flames

Världens bästa band gör en låt en sån titel så är det ju klart att denna ska vara med på skivan.

Spår 8: East Bound And Down - Jerry Reed

Ledmotiv till en av världens mest klassiska roadmovies och en grym låt. Därmed självskriven även på ledmotivet till denna resa.

Spår 9: Here I Go Again - Whitesnake

Den ultimata allsångslåten och dessutom med ett passande tema, kan det bli bättre?

Spår 10: Green River - Creedence Clearwater Revival

Ingen roadmix är ju komplett utan lite "Kreedens". En grym CCR som inte känns lika känns lika sönderspelad som många andra CCR låtar.

Spår 11: When it rains - Paramore

Det är ju inte alltid strålande solsken när man är ute å åker bil och så tänkte avsluta med två låtar som passar att trycka igång när regnet öser ner utanför vindrutan. Den första är som sagt When it rains med Paramore, en sjukt bra låt som jag spenderat många regnfyllda stunder med.

Spår 12: November Rain - Guns n' Roses

Ytterligare en låt med regntema som sagt och en maffig avslutningn på denna roadmix. Låten i sin tur behöver väl knappast någon närmare presentation.




[Edit]För som andvänder Spotify och är sugen på att lyssna på denna mix kan kopiera länken nedan och klista in den i adressfältet.


-->    spotify:user:frostmorker:playlist:5p5RXeoCwSrhbDsbhD9fwH    <--

Uppdateras allt eftersom med nya låtar.



// Drama out!

Point of f*cking no return!

Ikväll så bokades så flygbiljetterna till USA! Nu är det verkligen ingen återvända och det känns galet bra. Underbart att äntligen vara vid point of no return.

Lite stressigt kommer det bli i veckan man lyckas få allt i ordning. Har bla inte hunnit fixa internationellt körkort vilket känns lite stressigt. Har heller lyckas få tag på min läkare för att få intyg att kunna ta med mig medicin genom tullen men allt det där kommer nog att lösa sig ska ni se. ;)

Boendet är fortfarande kvar att bokas men det ska fixas imorgon är tanken. Jag, Emil och Kim kommer att avresa redan nästa veckan och sedan ansluter Kalle och Björn kring den 12 juli och då lämnar även Kim tyvär USA men resten av oss fortsätter till Chicago kring den 13onde där den verkliga roadtripen tar sin början!

Så kära medresnärer, get siked!

// Drama out!



På resande fot

Just i detta nu befinner sig jag och E i en tågvagn mellan umeå och Ånge på väg till Norrköping. Vi är på väg till något så jäkla vuxet som ett bröllop för en av våra bästa vänner Jacob “prällen“ Sernheim. Finns nog få saker som får en att känna sig gammal som när polare gifter sig. Men som tur var känner jag själv inte den minsta panik över att skaffa fru, ungar och volvo. Inte för jag tror att jacke kommer kommer skaffa kombi. Han har ju trots allt inte ens körkort.

Här kommer en lista på saker som visar att man är äldre än man tror.

1. När man träffar folk på krogen som gick på mellanstadiet när man själv lyckades komma in på krogen första gången.

2. när man inser att ens 2 år yngre syskon skaffat sig så många vuxenpoäng att man inser att man aldrig kommer komma ikapp honom (se mitt tidigare inlägg “Än är man inte garv i alla fall“)

3. När man kommer på sig själv med att gnälla på dagens ungdom. Hur lata och ouppfostrade de är och deras internetslang.

4. När man inte längre kan lura sig till att åka på barnbiljett på bussen ens ifall man skulle raka av sig skägget helt och hållet.

5. Man stör sig på onyktra personer som inte ens är otrevliga när man själv är nykter.

6. När man inte längre tycker det är kul att supa vare helg och kan sitta nykter i en tågvagn på midsommarafton utan att man känner att man missar nåt.

och slutligen men det allra tydligaste beviset.

7. Man kan äta oliver. vägrar fortfarande i största möjliga mån dessa vuxenlivets svar på lördags godis då jag alltid sagt att oliver är för de som har gett upp (alltid med glimten i ögat förstås).


 Men det är ju oxå rätt skönt att bli äldre. Man har ju mer pengar nu och kan göra såna grejer som den här usa resan tex. Ja på tal om resan ja. det är verkligen inte långt kvar nu. är så jävla taggad att det inte är klokt alltså. Björn var och hälsade på mig och E igår och idag och vi var och kikade på filmen baksmällan. Så fruktansvärt bra film det var alltså. den fick en ju en sjuk taggad inför besöket i Las Vegas med. Har ni inte sett den se den säger jag bara!

/Drama out

Den hemska insikten...

Blir bara ett kort inlägg nu i natt tyvär. Lovar att skriva mera imorgon kära läsare men tänkte att jag skulle delge en hemsk iaktagelse för er som E nämde i en kommentar till ett av mina förra inlägg.

3 år sedan gick jag omkring på gatorna, ute på krogen, på universitet och över allt annars där människor kunde se mig med en frukansvärd tingelse på mitt huvud. EN PER GESSLE FRILLA!!!!

Hade varit med i en gör om mig grej för en lokal tidning här i stan men när håret hade växt ut hade den "coola" frisyren de klippte på mig förvandlas till en blondera popbuske. Varför, VARFÖR, VAAAARFÖÖÖR SA NI INGET!!!! Ni måste ju ha sett det och valt att antingen förneka det eller skrattade åt det bakom min rygg!

Som tur var så är inte många kort sparade från denna tid på min dator. Men här kommer i alla fall det hemska beviset på det jag talar om.

             
            Per Dackmo?                                Pierre Gessle?


ja fy fan vilken hemsk insikt alltså....

/Drama out!


Inne eller inte??

Ja, Här kommer ett litet inlägg om den nuvarande situationen jag befinner mig i.
Jag har sökt en utbildning i Trollhättan, det är en Ky-utbildning som bland annat riktar sig mot filmelektriker.
Efter ett år där jag funderat på hur jag ska gå vidare i min karriär så dök denna utbildning upp, jag var osäker, dom tar faktiskt bara in 3st varje gång. men de utbildar mot vad filmbranschen behöver. För att det ska få kallas Ky-utbildning så måste typ 80% eller vad det är få jobb efteråt.



Jag på inspelning


Så jag hade sökt denna utbildning! För några dagar sen så var jag på intervju, jag tyckte själv att det gick bra. Jag pratade minst i 35minuter med dem...
Så efter denna situation var det bara att vänta på svaret och hoppas på det bästa...
Jag fick svaret igår... men mer om det sen.

Imorgon hade jag tänkt åka långväga för att hänga med grabbarna som gestaltas här på bloggen, eller i allafall Drama å E, hade tänk se lite bio med dem... Hoppas på att filmen är riktigt bra... Jag gillade ettan mest, Ja jag tycker inte tvåan är den bästa, tvåan är för "Hollywood" för mig... Ettan suger tag i en och jag gillar hela känslan i filmen. Tvåan tappar mycket i att det är så mycket känslor inbakade i filmen. Trean ska vi inte prata om, säger bara varför??? Så jag är spänd inför fyran, och hoppas att den inte ska göra mig besviken... Som ni säkert har kommit på så är det Terminator jag snackar om.

Annars sitter jag å förbereder mig mentalt och fysiskt inför resan som komma skall. lite mått å vikter kanske är i sin ordning tänkte jag eftersom badsäsongen kommer upp... så här kommer lite...

Midja  78cm
Bröst 98cm (öhh?)
huvud 55cm (bra eller dåligt?)
fot  22cm

jo jag väger 64kg (känns bra efter att ha tränat lite då och då i ett års tid)
Kan man skriva detta på bloggen utan att helt känna att man har tappat all vett om vad man bör och inte bör skriva på bloggar!! har ändå läst den ultimata bloggen idag, tack vare Kalles inlägg. så jag känner mig lite säker om att detta inte bör vara något problem...

sen vad alla dessa siffror betyder... det vet inte jag heller.

Jo just ja, angående Utbildningen så kom jag in!! två år i Trollhättan baby!!
Dett inlägg skrevs av B, kl.03:10 ( ska gå å lägga mig nu)

Konsten att lära en gammal hund åka skateboard

För länge sedan i ett land inte allt för långt bort men i vad som nu känns som en svunnen tid fanns en liten pojke i en by som drömde om att bli en super cool skateboard åkare. I den lilla byn var de inte många som åkte bräda som folket kallade sysslan att på en bit böjd plywood med hjul rulla fram över den lilla asfalts väg som erhölls vid den lilla skolan i byn. Den lilla pojken blev aldrig särskillt bra på att åka och när han sedan började sjunde klass så dödade jantelagsmentaliten i den hockeydominerade klassen och de äldre mopperaggarnas gliringar och påhopp den lille pojkens dröm och vilja att lära sig åka bräda.

Så en dag för 2-3 år sedan fick den lilla pojken i en nu något längre och skäggigare version för sig att han åtminstonde att han skulle ge sig på  att försöka lära sig det hela igen. Han kämpade ett par kvällar i den lilla rampen som nu hade byggts i hans hemby och lyckades tillslut lära sig konsten att droppa från rampkanten. Sedan åkte han ett par gånger till men så dog åter igen intresset hos den unga mannen. Ty han kände att han nog var alldeles för gammal för att försöka lära sig behärska skateboardåkningens ädla konst.

MEN så ikväll så kom den unge mannens rumkamrat Robilirubus von Snasse på att att han skulle ta med den unga mannen till den närliggade skaterampen och den unga mannen som hade som livsmål att försöka sig på att göra något annorlunda varje dag av sitt liv var inte sen att att haka på. Här så den unge mannen slet på sig sina största byxor, en lånad keps och begav sig tillsammans med Robilirubus von Snasse iväg.



Lagomt nervös med glad i hågen började så den unge mannen att sakta men säker åka fram och tillbaka i den lilla rampen. Till en början så var inte balansen på topp.


Med tungan rätt i mun början han känna "fan det här går ju bättre än jag trodde det skulle gå" så han tog en cigg för att lugna nerverna och ställde sig sedan i en cool pose redo att droppa från kanten.



Men hjärtat i halsgroppen så "kastade" han sig så ut och till hans stora förvåning kunde han det fortfarande och mötes av ett förvånad rop av Robilirob von Snasse. Han gjorde om detta ett par gånger men eftersom modet hos den unge mannen steg så började han tar större risker och till slut så skedde det oundvikliga...



Den unge mannen flög framstupa rakt in i rampkante på andra sidan, Men lika glad var han för det. Den unge mannen funderar nu på att köpa en skateboard i det fjärran USA då han förstått att de är väldigt billiga där och han kommer definitiv att återvända till den lilla rampen fler kvällar denna sommar.

Tack för att ni läst denna totalt egocentriska och meninglösa rapporten om den unge mannens kväll som verkligen totalt saknade någon som helst koppling till den unge mannens närliggande USA resa.

Av : Drama von Rocksnörre

Klockan är 04:21...

... men är det midsommar snart? Ääär det misommar snart!?
Det är så man taggar inför saker i södra delen av landet jag fått för mig. Skåningar går runt och upprepade gånger frågar varandra saker som i mina öron är uppenbara. Det är värt att poängtera att det inte är brukligt att svara på sådana frågor av någon mystisk anledning. Men det tänker jag likförbannat göra:

Japp, vi ska på bröllop, eller Operation: Kristian loveaffair tvåtusennio.
Scenario: Två personer skall gifta sig i en avlägsen men tätt befolkad del av landet.
Orientering: Vi är bjudna på bröllopet, Fi patrullerar längst framryckningsvägen, förstärkning, rastplatser och safehouses finnes i direkt anslutning till "Kudden". Terrängen är varierande, stadsmiljö samt småbruten terräng med väl utbyggt vägnät.

Vi kan väl se det här som någon form av förövning inför Usa resan?

Allt som händer på midsommarhelgen kan och kommer med stor säkerhet att inträffa när vi är på plats i det förlovade landet. (dvs Jämtland, men också USA)
Bilresor, snabba omgrupperingar, navigering på okännt territorium, giftermål (yeah u read it), fika och sporadiska streetfigths med Norrmän. M3 n33ddz oil 4 M3h h4ir typ...

Hur som helst!
Dagens outfit:
Ganska neutral look, ICA-kasse, Hjärt-kallingar, Ättiksprit (köpt på ICA), foppa tofflor (syns inte på bilden).
Ganska neutral look, Ica kasse, hjärt-kallingar, Ättiksprit (köpt på ICA), foppatofflor (syns inte på bilden dårå).

Sådär ja! Det känns bra att slå ett slag för anti-intellektualismen såhär på morgonkvisten... Och på tal om det så kan jag för alla Amandavardet fans därute rekomendera http://kissies.se/ . Fantastisk läsning!

A men det va typ de rå..
/ The K

På tal om USA och Sverige - The Stockholm Syndrome

Comedy Centrals the daily show with Jon Stewart gjorde två sjukt roliga inslag ang att FOX news började hota om att USA skulle förvandlas till Sverige, en socialitisk mardröm ifall staten gick in för att säkra banker och fabriker med skattepengar. För er som missat detta så länkar jag här med de två delarna i "THE STOCKHOLM SYNDROME". Troligen bland det roligaste jag någon sett från amerikask tv.

The Daily Show With Jon StewartMon - Thurs 11p / 10c
The Stockholm Syndrome Pt. 1
thedailyshow.com
r>
Daily Show
Full Episodes
Political HumorJason Jones in Iran


The Daily Show With Jon StewartMon - Thurs 11p / 10c
The Stockholm Syndrome Pt. 2
thedailyshow.com
r>
Daily Show
Full Episodes
Political HumorJason Jones in Iran


Del två är klart roligast men även del 1 är klart sevärd.

Håll till godo kära läsare!

/Drama out!

Counting down 2 week, soon live in New York city!

Bara två veckor kvar nu. känns nästan overklig och tror att det äntligen börjat sjunka in att man verkligen ska ge sig av. När jag kom hem från jobbet idag satt Emil och tittade på filmer sen han, Markus, Peter, Rickard och Marcus var i NY för 2 år sedan. Man blev ju inte mindre taggad av att se det kan jag lugnt säga. fuck yeah!

Var och kolla efter en ny resväska idag. Dock så kostar den superkoola transformers väskan från fjällräven som jag vill ha över 1800 kr. Lite saftigt kanske men då kan den ju oxå förvandlas till en stor bärryggsäck. Skulle tippa på att det blir en 300-400 krs väska från COOP innan slutet tyvär. lägga pengarna på nåt roligt i USA istället. Men ifall någon vet om nån som säljer en billigare modell av transformersväskan i Umeå får ni mer än gärna hojta till.

Har dessutom lagt ut en del krokar ang att kunna lira lite live i NY när vi landar. Open mic nights och likande och har lyckas fått en hel del tips från andra musiker i USA. Ifall jag vill verkar ja kunna lira i praktiken var enda kväll som vi är där! Men tror att min medresenärer skulle ledsna efter ett par ställen kanske. Men de vet vad de gav sig in på när de beslöt att resa med mig. Tar ju varenda liten chans jag kan ta att få stå i centrum och sjunga och lira gitarr. Fick tipset om den fantastiska sidan http://www.openmikes.org som listar ställen som har open mic och open jams över hela USA och Kanada. Vilket kommer innebär en hel del tequila för Emil och Kalle med andra ord (obs varning för intern grej)

Denna sida kommer nog att utnyttjas betydligt fler än en gång under denna resa hoppas jag. Som vi alla vet så är det ju lite roligare att bjuda på en bild till er kära läsare med så här kommer även dagens bild just på detta tema.


Från min och Kimpans spelning efter Majas releasefest på Cafe Schmäck för lite drygt 3 år sedan.

Anledning till att jag valde just denna bild är för att jag dessutom har den fantatiskt roliga nyheten att meddela att även Kim "Kimpan" Wallen gör oss sällskap första 1.5 veckan av resan, nämligen tiden i NY. Välkommen ombord Kim!

Inte fan är man än garv* i alla fall!

Åkte hem i helgen, lr hem och hem åkte till Vilhelmina. Lite skum det där, känns som man åker hem både när man åker till Vihelmina och när man åker därifrån. Tror det är nåt som alla som valt att lämna hemorten och sökt sig ut i världen känner. Inte för att jag tagit mig särskillt långt. Nästan som man skäms lite grann ibland för att man inte tagit sig längre än till Umeå än. Det har ju trots allt gått 4 år sedan man tog studenten. Men nu ska man åtmistonde mata "jag måste fan i mig göra nåt av mitt liv och leva monstret" som jag har inom mig iom med denna USA resa. Troligen kommer jag känna mig ännu mera distanserad till inlandet efter den här resan. Tycker jag glider längre å längre ifrån allt vad vilhelmina och Malgovik är för varje gång jag kommer dit. Att dyka upp i jeans och skinjacka och hyffsat snygga och moderna kläder och mötas av lillebror nyss hemkommen från 50 år fest iklädd jaktbyxor och flanellskjorta ståendes på en fyrhjuling med en släpvagn får mig att lite lätt känna mig som en utböling.

Det vara bara att fort som fan fara in och slita på mig Dackmos plåt och bygg uniformen och fara ut och hjälpa bröderna städa carporten som Andre (min äldsta lillebror) helt sonika börjat slentrianstäda. När jag frågade ifall pappa hade bett honom att göra det så svarade han helt som det var helt självklart att "faen ifall ja ska vara häär uppe hela sommarn så klarar jag inte av se på allt de här rate (skräpet), he blir en sak mindre att gå och irretera se över". Lillebror som med sina egna ord outstatat att han nu har så mycket vuxenpoäng att jag aldrig någonsin kommer att komma ikapp honom. Jag säger absolut inte emot. Själv är jag livrädd för att bli vuxen på riktigt och måste ge upp mina rockstardrömmar, skaffa mig en riktig utbildning, sambo, hund och hus. Lillebror har i stort sätt allt det där. Han har hus på vilhelmina som han hyr men endå, har förlovat sig med sin sambo, har katt och delad vårdnad på en border collie samt ett numera en liten sommarstuga vid sjön vid vårat barndomshem i Malgovik.

 För att ännu mera visa på skillnaden på mig och min kära bror så kan vi se på vad vi gjorde för några lördagar sedan. Jag vaknade upp i en okänd lägenhet mitt på dan efter att slutligen somnat någon gång närmare halv 10 på morgonen varpå jag bakfull (troligen fortfarande rätt packad) traskar iväg med 2 bananer och en flaska minneralvatten från ICA och barfota i ena skon då jag lyckats tappa ena sockan under natten. Sedan lyckades jag hitta en buss som tog mig till min kollektivlägenhet där jag däckade på sängen fram till kvällen någon gång.

 Samma dag så for min kära bror upp tidigt till Malgovik för att lägga in sitt nyköpta golv i sommarstugan varpå han flyttade ner ett dass och började renovera detta. Sedan for han efter middan ut för att skjuta en bäver och inte för köttet skulle utan för att det citat: "he finns ju fan inge bättre sittunderlag än bäverskin, pälsen är ju jävulskt kompakt. X (någon tillsynes imponerade siffra jag totalt glömt) antal hår per kvadrat cm". Anledning att han ringde var ju dessutom för att berätta att han och Tina hade förlovat sig.

Så det enda som vi hade gemensamt den lördan var att vi både hade jagat varit på bäverjakt om än väldigt olika sådana...


Men nu ska inte tro att min bror är nån korkad bondlurk. Det är långt ifrån. Han är grymt allmänbildad och ska börja plugga här i Umeå till våren till polis. Han har helt enkelt bara gått och blivit garv, nåt jag troligen aldrig någonsin kommer att bli.

Garv ja. är nog långt från alla som vet vad det ordet betyder fick jag inse idag på jobbet när jag kastade ur mig och mötes av idel frågeteckenansikten. Inte ens arbetskamraten från storuman förstod vad jag menade, den enda som förstod vad jag sa är  även han från Malgovik. Killen mitt emot mig som är från dalarna trodde jag pratade om att han var glad (garv som i garva, skratta) så kanske är det bästa att försöka sig på att definera detta begrepp längst ner i detta inlägg.

Jadu även detta blev ett inlägg som totalt saknar koppling till USA men kanske kan det komma undan som en slags reseskildring av inlandet.

Hare gott kära läsare och medresenärer.


/Drama out!





     



         Sven-Erik?                                                           Min bror Andre?


* Garv, stavas och uttalas som plattläningarna ord för skratt men är så längt från detta ord man kan komma. En person som är garv anses oftast av resten den sociala svären av norrländska män som någon som uppnåt ett jämlikt vuxet stadium. Att vara garv är lika med att vara vuxen i en norrländska mans ögon. En garv karl reder sig själv, sitter inte i beroendeställning till andra och är inte rädd för att säga rakt ut vad han tycker och tänker utan att bry sig om att linda vad han vill säga i fina ord och akademiskt dravel. En garv karl ska dessutom inneha en vis pondus och kunna visa att han kan backa upp sina ord med handling. Kända stereotyper för en garv karl är till ex Sven-Erik från tvserien Pistvakt (spelad av Lennart Jähkel), Gunnvald Larsson i Beckfilmerna och delar av rollistan i filmen Jägarna.




Utan röd tråd eller kläder - en kalsongbekännelse

Då var man här igen. Sittandes nyduschad i bara kallingarna och slösurfar när man igentligen borde packa och diska eftersom min buss går om 2 h. Jag tror aldrig jag lyckas ta bussen som går kl 14 från umeå till vihelmina. Det är som att latmasken verkligen inte vill med på den bussen. Hmm jadu vad har nu detta med våran resa att göra. Inte så mycket kanske, bloggar handlar ju inte om att bara skriva vetiga saker. hell det är väl själva grejen att man bara ska skriva en massa meninslöst dravel som man hoppas någon läser och sedan kommenterar man för att man hoppas att nån annan ska klicka sig in och läsa det dravel man själv skrivit.

Men det är väl lite av charmen lr hur?

Så vad är mer publikfriande än "roliga" bilder och galna berättelser? ja det enda jag kan komma på är ju amatörporrbloggar men då vi allesammans ju hoppas att våra kära vänner och familjer ska kunna läsa den här bloggen utan att riskera ärr för livet så avstår jag nog att lägga upp en bild på mig själv i mina randiga budget kalsonger.

Tänkte istället bjuda på ett gammalt famliljefoto. Det är den ryska 1800tals motsvarigeheten till Leif GW Persson, Slobodan Egovisch som visar upp det enda kända fotot på den första Pierreklonen PD1 samt den andra Pierre klonen PD2.



Förstår att detta kan komma som en liten chock för en del av er läsare som tror att ni känner mig. Men jag lovar er att jag inte kommer behandla er annorlund nu när ni vet om att jag igentligen är en ryskklon placerad i Sverige för att i sinom tid aktiveras och ta över Nordeuropa och skapa det socialistiska utotopiska riket "Folkrebubliken Nord Europa".
 
Misstänker att CIA som haft span på mig nu ett antal år kommer försöka stoppa min infärd i USA men till er säger jag bara: - Försök ni! Då aktiverar jag bergsärkchippet jag monterat i mina kära medresenärer och tar av mig skorna!!!!

Med vänliga hälsningar

er framtida enväldiga härskare, Pierre, PD5, Dackmo

VM i varmkorvätning och en hälsning till våra kära läsare!

Febern har släppt sitt värsta grepp om mig även om jag hade så ont i halsen när jag vaknade att jag faktiskt nästan önskade att jag var död. Att snarka (vilket jag är rätt säker på att jag fortfarade gör, mitt ex poängterade i alla fall jag gjorde för mindre än ett halvår sedan så) och ha ont i halsen är inte en bra kombination. Men efter att tryckt i mig ett par värktabletter och lagt mig för att sova så känner jag mig rätt pigg idag.

Nu är det verkligen inte lång tid kvar och är verkligen sjukt taggad och tänkte ge lite updates om vad som kommer att hända i Staterna.

Vi kommer ju att landa i NY och spendera första 1.5 veckan där och har tagit kontakt lr blivit kontaktad  av ett antal CSare. För er som inte vet vad en CSare så står det för Couchsurfer, se mitt tidigare inlägg om couchsurfing.org för mer info. Verkar vara en massa folk som vill träffa oss när vi landar och hitta på saker. Bla så verkar jäkligt många vara sugen på att hänga med på Hot Dog Eating Contest på 4th of july ute på Coney Island. Hittils är det en amerikanska, en dansk och en brasilianare som som är berdda att utmanna våra stolta korvätaretävlare Kalle och Emil. Vore ju kul att få med ännu fler nationer i det hela så vi kan hålla "the unofficial world championships in varmkorv eating! Självklart kommer denna tävling att fotograferas och filmas för att delas mer er kära blogg läsare!

Den japanska varmkorvätarmästaren utmannar våra hjältar!


Verkar även luta åt att det kommer bli en hel del "roof top parties" i NY i när vi anländer! Nice! man kommer ju känna ännu mera som att man befinner sig mitt i en amerikansk sitcom.

Sedan tycker jag ni är lite väl tysta kära läsare. Vi har ju börjat bli ett antal st nu så vore ju kul ifall ni gav er tillkänna och slängde iväg en kommentar då och då. Vet att vi ännu inte börjat skriva så mycket intressant men någon som kanske har något som ni absolut inte tycker vi ska missa att besöka i NY lr resten av staterna?

Men som sagt tack alla ni som följer våran blogg, ni är guldvärda!

/Feberyran Dackmo

The pic´s of the group...

Ja jag tänkte att jag skulle slänga upp ett litet kollage med alla involverade. Det är bilder från olika äventyr vi har haft tillsammans där ibland finns den Episka Hultan vistelsen -06 Och den inte mindre representabla hultan vistelsen -08.
men jag hoppas att det ger en bild av vilka vi är. Jag skulle ju kunnat slänga upp en liten video på oss från Hultsfred, men jag orkar verkligen inte leta just nu, så det får bli ett senare projekt.

Men hoppas ni gillar kollaget i dess enkelhet... what up!

//T to the u to the R to the T L E, 4 real :P Måste komma in i den påstådda "wiggigheten"(?)Employee of the month?

Getting warped -09!

Snuvig, hes, febrig och allmänt utpumpad tänkte jag ta mig för och bidra med ett nytt inlägg till våran kära blogg.

Inte långt kvar nu alltså. Man blir mer och mer spänd, taggad och stressad varje dag som går. Ingenting är i princip klart heller. Inga biljetter eller hotell bokade. Vi väntar alla fortfarande på beskedet om kalles semester och håller tummarna att hans chefer inte bara får ut tummarna utan hela gäddhänget ur röven och lämnar ett beslut nån jäkla gång :P

Men men nog om om dett och över till DETTA istället!



Tänkte passa på att skriva om en grej om i alla fall för mig kommer vara en av höjdpunkterna på hela resan. Nämligen Vans Warped tour aka WARP TOUR!  För er som inte vet vad WARP TOUR är så kan jag bara säga att det är stor rundresande festival som flyttar mellan amerikanska städer under flera månader. Focusen musikmässigt ligger på scremo, emo. punk och metalcore. Men även lite electro och indie brukar kunna slinka in.  Banden som spelar är oftast bland de största i genren och i år spelar t.ex. NOFX, Alexisonfire, Bad Religion, Anti Flag, Escape the fate, Senses Fail, Silverstain, Scary Kids Scaring Kids, The Devil wears prada, Underoath och sist men absolut inte inte minst ett av mina absoluta favoritband A day to remember!

Har taggat inför att se A day to remeber mer än troligen nåt annat på den här resan. Jag tror ju att det nog inte kommer vara det starkaste minnet jag bär med mig från USA när jag kommer hem i slutet av augusti men inte taggar man desstomindre för det.

Som vårat resschema ser ut just nu så kommer det nog bli att vi far på warped tour nån gång kring den 20ode juli då den befinner sig på östkusten under juni och början på juli.

Nu ska jag lägga mig på sängen och hosta och tycka synd om mig själv en liten stund innan det bär iväg på affär och ner till fotbollslagets match för att lämna målvaktsgrejorna till vem det nu är som ska stå istället för mig idag.

See ya!

/Drama

"ja fy fan"

Har lite feberkänningar idag, Pierre ligger i soffan och snorar så jag hoppas att han inte smittar mig med förkylning och skit. Skulle passa så jäävla dåligt att bli sjuk nu!
Har haft ont i huvudet hela dagen, förmodligen för att jag var utan kaffe i morse. Helt sjukt hur beroende jag verkar vara av kaffe.
Tog en promenad till ICA för att inhandla lite "November Juliet" och efter en stor kopp och en ipren så blev det fan så mycket bättre. Känner mig dock jävligt seg och vill helst av allt gå och lägga mig. Men jag tänker inte ge upp! Satan. Ska testa knepet att bränna bort förkylning och feber med kaffe och en jävla massa vatten. Har funkat förut, är dock tveksam till metoden så jag ska nog lägga till lite vitlök i mixen för att liva upp smaksinnet. Har ni några andra tips?

Börjar bli lite smått stressad över resan då tidsplanen för mina medresenärer skiljer sig åt en aning, svårt att få planeringen att klaffa utan detaljer och viseversa. Dock tror jag att det löser sig ganska snart!

Nu går jag mest och väntar in avresedagen, det börjar fan å närma sig nu. Kommer deffenetivt att liva upp bloggen lite då den lätt blir lite åsidosatt såhär innan själva resan.

gör en liten checklista för mina medresenärer för att påminna er om vad som måste göras innan resan:

- Fixa internationellt körkort
- Se till att passet fungerar och är giltigt
- Se till att ha bankkonton och cash är sorterat
- Inresetillstånd godkänt och klart
- Deffa bort allt fläsk och överflödigt späck för att det kommer bli en jävla badsäsong! (woking on it :V)

/yours Emil





Bilder och ägg...

Satte mig på morgonen på en stol vid ett bord.
Jag la ägg på min macka och hade kaffe i min kopp. Jag skulle precis börja läsa tidningen när jag uptäckte att idag är det Sveriges Nationaldag! Jag tänkte lite snabbt, oj det var det värsta... sen bläddrade jag vidare och åt upp min frukost.

Ja jag tog inte så mycket notis om att det var denna högtidsdag idag. Men jag började tänka på hur det kommer vara för mina kumpaner den 4 juli när dom sitter på en pub i New York och dricker öl med lokalbefolkningen:)
Jag fick föressten mitt IKK igår, man undrar lite varför dom litar på detta fula kort men inte på mitt rosa laminerade vanliga körkort, underligt det där? Allt som är laminerat är väl äkta?

Såg på lite bilder från när min flickvän bodde i Los Angeles, det ser fan helt underbart ut och nu längtar jag så mycket så jag bara behövde skriva av mig.
Och på tisdag har jag min intervju för min framtida utbildning!! jag är nervös som en jak i närheten av en mjölksugen urinvånare i peruanska bergen...

Jag gjorde ett litet bildkollage på oss som ska med på resan, så den kommer allt för troligt att komma upp imorgon någon gång vid lunch skulle jag säga.

Ha de! "Björre"

bräntbergsloppet och kryptozoologi-expedition

Tänk vad mycket intressant man kan åstadkomma under en timmes promenad.
Jag, Pierre och Robin tog och gick ut inatt för att rensa tankarna och få lite motion. Man blir rätt less på att gå på gångvägarna här runt i stan då det inte händer speciellt mycket. Roligare är det att strosa runt i skogarna på upptäcksfärd!

Vi hittade en massa stora stenbumlingar att klättra och hoppa på vilket alltid är roligt. Aktiviteter som 23 åriga "män" ägnar sig åt en söndagnatt. Efter lite disskusioner kring Pierres TV och vitterstigar så hittar vi till vår stora förvåning en apliknande "docka" ligga helt mördad uppe på en sten, bredvid stenen fanns ett stort avtryck av en tass inkarvad i barken. Vilket mysterium, tankarna går åt alla håll - häftigt i ungefär 5 sekunder och inte så dramatiskt som man skulle kunna tänka sig. Det var en mjukisapa som inte ens var mördad utan bara lämnad ensam där uppe på stenen. Varför är det stora mysteriet här.

3 igelkottar senare då vi tagit oss ut ur "urskogen" och då känner oss som människor igen går vi mot bräntberget - en "slalombacke" i Umeå. Vandringen och löpningen uppför blev hård och mödosam måste tilläggas. Med cigg i munnen och dålig kondition kommer man inte långt men upp tog vi oss. Där uppe satt vi ett tag och beundrade utsikten och diskuterade några grundläggande lagar i fysik och matematik vilket ingen av oss är speciellt bevandrade i. Diskussionsämnet på vägen hem blev filosofi och världsåskådning och hur Pierre har dragit in fjärrvärme i ett av bostadsområdena på Mariehem samt hur jävla skönt det är att promenera.

Jag har lyckats med att skriva ytterligare ett inlägg som är hälften så intressant som rubriken antyder, bare with me. I'm bored.

Imorgon ska jag ut och kolla in lite telefoner och kanske en kamera som är billig och bra att ha med sig på USA-resan för att dokumentera äventyret.

/Emil


RSS 2.0