Vad gör vi och vart är vi?

Nu då jag handtvättat all min packning så tänkte jag ta och skriva lite blogg. Helvete vad händerna värker. Tänker återberätta lite av senaste veckan - men bara lite.

Jag och Pierre hyrde en jävla skabbig bil i Los Angeles efter att björn stuckit. Vi tog Greyhoundbuss dit och checkade in på ett motell med medelstandard. Vår bil blev en skabbig blå tidigt nittiotals toyota med bucklor och repor. Mycket fint det. Lite mindre än mustangen så den glider lätt fram mellan filerna på LA's stora vägar.
Då bar det iväg norrut efter full tank och en angus bacon and cheese från donken. Med radion på högsta volym gled vi fram på väg 5. Tanken var att vi ska till Yosemite för lite hiking!

Vi stannade till i en liten by som tydligen skulle föreställa ett svenskt samhälle. Kingsburg tror jag det hette. Vi gick och kollade på lite dalahästar och svenska flaggor en stund utan att få hemlängtan. Tyvärr var inga restauranger öppna, vi var så jävla sugna på köttbullar och potatismos med lingonsylt..
För övrigt så är landskapsvapnet för lappland ett av de fulare.


Solnedgångarna i Kalifornien är ju icke att förglömma. Mycket trevlig bilfärd innan vi nådde Yosemite med lite stopp för en cigg och armhävningar (nåja, cigg i alla fall).

På plats i Yosemite, vi sover första natten i bilen och inser att det fan är kallt ibland även i det här landet. På natten i alla fall.
Aktiveten som följer fick definitivt svetten att börja rinna igen. Nu var det dags att gå ut i skogen.
Vi fixade Wilderness permits och en tunna för att förvara mat i så att inte björnarna under nattens infall skulle komma och äta upp vår mat. Tydligen finns det mycket svartbjörn i hela området. Folk ser dom varje dag. Packningen förbereds och vi beger oss ut strax innan skymning.

Svårt att beskriva vår vandring och det görs det nog bäst med bilder. Underbar natur och skrämmande vildmark är vad som väntar.
Vi har i alla fall varit i skogen i en vecka och levt vildmarksliv som aldrig förr.

Fortsättning följer...


XOXO/Emil


Kommentarer
Postat av: pedr löfe

fy fan vilken hiking dära, och viewen. "heja lappland", haha.. :) sjukt om ni stöter på björn, var högljudda vet ni

2009-08-19 @ 10:25:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0