Kalles guide för lyckosam återhämtning i forodon!

Enkla men ack så effektiva tips för att få en bättre vistelse on the road.

1.Förarens vakenhet. En vaken och utvilad förare är mer sannorlik att ta bra beslut och framföra fordonet säkert. Personen som sitter på passagerarplats bör försöka hålla föraren vaken. Att ha solglasögon och tillgång till vatten samt vara utvilad gör att föraren kan köra åtskilliga fler mil på ett säkert sätt än en som inte har det.
Tips på bra Innan körning powernap. Insomningsperod 10 minuter för att hinna somna. Sömn 30 minuter, inte längre eftersom att kroppen riskerar att hamna i sk. djupsömn vilket kväver betydligt längre uppvakningsperion. Uppvakningsperod minst 15 minuter. Drick gärna kaffe och ät något för att snabbare vakna till.

2. Sömn och sömnkvalitetsförbättrande åtgärder. Att vara utvilad är bland det viktigaste när man framför ett fordon. Det kan dock vara svårt att få en kvalitativ sömn när man sitter i en bil. Främmande ljudbild och ljus samt gupp och svängar gör att kroppen gärna vill vara vaken även om den borde sova! Hörselproppar, ögonbindel och en bra kudde åtgärdar dessa problem snabbt och enkelt! Undvik kaffe och snabba kolhydrater timmarna innan sömn.

3. Vätska. Att dricka mycket vatten är viktigt för alla i bilen men mest för föraren! Om inte tillräckligt med vätska tillförs kroppen kommer den att omfördela den befintliga till hjärna och organ. I första hand tas vätskan från blodet vilket gör att blodplastman krymper i volym och blir mer trögflytande. Detta resulterar i huvudvärk, sämre reaktionsförmåga och i slutändan död, så drick vatten.

4. Raster. Rasta regelbundet istället för oregelbundet. Detta ger bättre rytm i förarbytena, mer sammanhängande vila och i slutändan ett högre str... en roligare färd! Att tänka på är att alla har behov.. Gör upp en grov plan för mat och övernattning och försök slå ihop bensträckare, toabesök och intag canserframkallande substanser med sigth-seeing och eller annan planerad verksamhet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0