Sitter på flygplatsen i Baltimore

Det är så kallt här inne så att man ibland måste gå utomhus för att värma sig. Jävligt irriterande. Har slummrat på flygplatsen i natt som lodisar bara för att vi var lite snåla för att hyra ett till hotellrum i Baltimore. Här har vi suttit och letat flyg och väntat på bil osv. Spännande. Vår resplan är riktigt gles måste jag säga, det är roligt och samtidigt förtvivlande i mellanåt då man inte riktigt vet vart man ska vara nästa dag. Det är kanske det som är tjusningen också, jag vet inte. Just nu är jag bara trött. *tar en slurk av Pierres kalla Starbucks-kaffe* Som stått sedan kl 7AM. Han dricker kaffe mycket långsamt.

Har dragit runt i några dagar i Boltimore nu och bråkat lite med diverse bil-snubbar. Nu väntar vi på svar från en man som vill ha sin bil körd till Denver, i annat fall kommer vi att flyga västerut för att där hyra en bil. Vi har nämligen hittat lite specialdeals på biluthyrare på västkusten. Så det kan bli så att vi hyr bil i Las Vegas och gör vår roadtrip runt på västkusten.
Alla dörrar är öppna och många är stängda så att säga. Det är sjukt dyrt att hyra bil i det här i landet om man är under 25. Avgifterna blir nästan det dubbla i kostnad, därav anledningen att vi inte hyrt tidigare.

Å andra sidan har vi testat att åka Greyhound-bussarna som vid första intryck är riktigt bra men kvaliten på service och bussar kan skilja ofantligt mycket mellan olika ställen. Många promenader och en del tåg och taxiresor har det också blivit. Man känner sig som en riktig luffare ibland. Särskillt igår vart det extra påtagligt. Vi gick in på Starbucks i Boltimore just innan stängning, beställde in kaffe och fick en GRATIS donut med glassyr på. Personalen var trevlig och snackade med oss. Lite snack om sverige som alltid. Folk frågar alltid vart man är ifrån, tydligen är vi uppenbart inte härifrån.
Det roliga var att när vi skulle gå ut med all vår packning kom en tjej från personalen och gav Björn en HEL JÄVLA LIMPA med deras supergoda typ citronkaka, vi måste sett riktigt luffiga ut då. Hon fick en kram och de önskade oss lycka till på vår resa. Måste säga att starbucks är någonting man kommer sakna då man kommer hem till Sverige.

På flygplatsen igårkväll efter vi anlänt med tåget så satte vi oss på några bänkar. Björn dunkade fram godbitarna från starbucks och en vakt kom förbi. Han stannade och började stirra på oss och vårt bröd. Vi trodde vi skulle bli halshuggna.
En långsam och något feminin röst sade "where did yoooou geet thaaaat!?" medans han pekade på bullarna. Bör tilläggas att han var lång, halvtjock och svart. "uuuhm.." blev vårt svar, "Starbucks, they gave it to us".
Can I have one? sade vakten snällt. "eeeh, sure" Björn började öppna förpackningen. Han fick 2 bitar.
Do you have tickets? frågade han.
"No..." sade vi
Where are you going? Vakten igen.
Somewhere on the west coast, Sade vi och kollade på varandra.
I can help you and see if there are any tickets availible for tomorrow morning if you'd like?
lång tystnad från oss sen ett kort "...Sure"
Sedan följde vi honom till en station där han bläddrade i datorn. Det kom fram massa människor och ställde sig bakom oss och då sade han till dom att det är stängt och att dom måste ringa ett speciellt nummer.
Vi fick altså sjuk special treatment helt enkelt. Tyvärr fanns det inga biljetter av den billiga sorten kvar men hela situationen var helt fantastiskt rolig så nöjda blev vi ändå.

Ber om ursäkt om inlägget blev osammanhängande men det är fan vår resa också :)

Nu ska jag gå och leta åt kaffe!

/Emil


Kommentarer
Postat av: Anonym

Så starbucks är verkligen något att rekommendera av er? Det är ju jävligt olika åsikter om det

2009-07-23 @ 00:36:54
Postat av: Drama

Absolut! Vi är helt sålda på starbucks. det är som att komma in en lugn oas, man glömmer nästan bort att man är ute å reser för en stund. Speciellt de små undangömda starbucksen där det inte är så mycket folk.

2009-07-24 @ 21:59:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0