Onsdagens bravader

Tjenare bloggläsare och slösurfare!

Nu har man varit på American museum of natural history (onsdags) och kollat på dinosarier! har alltid velat se skeletten och fossilerna som finns där. Tankarna gick tillbaka till då man var liten och såg Jurassic Park för första gången. Grymt var det, riktigt imponerande. Häftigt var också människoavdelningen då man fick gå runt och kolla på gamla ben och skallar från människor. Neandertalare osv. Häftigast måste varit att få se skelettet av Lucy, det berömda fyndet - hon var länge den första människan man hittat kvarlevor av, även om man nu hittat äldre så är nog Lucy den mest berömda!
Finns hur mycket som helst att skriva om hur jättegrodorna såg ut på dinosarietiden osv men det lämnar vi till vetenskapensvärld istället.

På kvällen skulle vi egentligen gå på Comedy club, dock hade vi lite väl lite tid på oss att ta oss dit så vi bestämde oss för att göra Manhattan osäker för andra gången. Tömde de sista ölen vi hade i Kylen och drog ut.
Vi hamnade på ett häftigt ställe som kallas för Cake Shop, det är ett konditori på övervåningen och en rockklubb på kvällarna i källaren. $7 betalade vi i inträde och gick ner för trapporna. Det var rätt lite folk där nere och ganska mörkt men vi gick fram till baren och beställde oss varsin Red stripe.
Kvällens band drog igång på riktigt hög volym, någon form av sliten indierock blandat med rockabillyinfluenser. Lite 50-tals känsla över det hela. Ganska skitigt och enformigt men överlag helt ok. Jag gick in på toaletten och stoppade papper i öronen medans Pierre och Kim gick fram och diggade vid scenen.

Ett tag senare drog vi på nästa hak, kanske 1.5 blocks away. Beställde in en drink och gick upp för trapporna där vi hittade en lounge och ett discogolv. Efter en 20 minuters dansade tills svetten rann - trots att vi inte är något speciellt på dansgolvet så snodde vi showen vilket fall som helst - så gick vi ner igen och vände skorna till nästa ställe.

Så här höll vi på mesta delen av kvällen nere i lower east side av manhattan medans Kim haltade fram av skavsår.
Träffade en del härliga personer, Amerikaner överlag är trevliga och roliga och pratglada vilket förvånar oss en del.
Det blir ofta långa diskussioner om sveriges sjukvårdssystem och höga skatter när man pratar med folk, vilket är kul men samtidigt ganska tradigt. Pierre gillar det i alla fall. Kim utbytte lite skivor med några musiker och vi bjöd på cigg och torrpratade en del.

Ut med handen på vägen och vips hoppade vi in i en gul taxi och drog norrut för att gå runt lite mer i stan. NY och Manhattan framför allt är mycket speciellt på natten!

Kvällen slutade runt 5 tror jag och Kim hade så ont i fötterna att han var tvungen att ta av sig ena skon och hoppa runt på ett ben då vi letade efter tunnelbanan hem. hoppade på N tåget "hem" till Queens där vi somnade efter en mycket hänelserik onsdag!

Finns mycket mer att berätta men orkar inte skriva ner allt.


/Emil

Kommentarer
Postat av: J

mm, ni har det så mysigt, iaf säger bilderna det. Hare bra!

2009-07-10 @ 09:15:49
Postat av: Anonym

2009-07-12 @ 17:17:23
Postat av: Mamma

Ja, tänk om man kunde vara där åxå. ja jag får väl roa mig i Köpenhamn i slutet av denna månad. hare fortsatt bra, å kör lugnt. kramar på er / Mamma

2009-07-12 @ 17:21:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0