Fireflies and window shopping Gossip Girl style

Våran tid i NY har börjat rinna ifrån oss. Det är så mycket man fortfarande inte hunnit med att göra och en massa saker man helt får inse att man får ta nästa gång man kommer hit. För hit kommer jag att åka fler gånger det är jag alldeles övertygad om. Ja blir ju kanske till å med att man stannar några dagar här på hemvägen för vi flyger ju faktiskt hem ifrån NY.

För Kimpan är det kört att hinna med att göra fler av dom saker han skulle vilja göra. Han åker nämligen hem ikväll och ersätts av Björre och har dessutom drabbat av rejäla skavsår på ena foten. Vilket resulterat i att vi tagit det rätt chill senaste dagarna. Igår så åkte vi in på manhattan på eftermiddan och valde att istället för att gå direkt till shopping gatorna i Soho istället gå österut och kika in China Town som vi inte hade kollat in tidigare. Det var verkligen en upplevelse! Man hade ju hört att China Town i ny skulle ha krympt så mycket och inte vara speciellt stort men litet i NY mått innebär ungefär lika stort som de centrala delarna i en mellanstor svensk stad. Det var riktigt häftigt att gå runt där. Alla vägskyltar och alla butiksskyltar står ju skrivet på Kinesiska och när vi kommer bort ifrån de värsta turiststråken så gick det inte att finna det romerska alfabetet var man än kikade och vi såg ut att vara de enda turisterna överhuvudtaget trots att gatorna kryllade med folk som stod och skrek på kinesiska och sålde skumma saker direkt ute på gatan. Det kändes helt enkelt som man hade blivit teleporterad till någon plats långt borta i Asien.

Efter att gått runt i Kina ett bra tag så fann vi oss plötsligt tillbaka i NY vid samma tunnelbanestation som vi anlät till och traskade istället västerut mot kommersialismen i Soho. Soho är endå ett väldigt layback område i NY och har som fortfarade kvar den sköna blandningen av sunkiga arbetarkvarter och stora butiker från trendiga märken. På en asgrym butik så fann Emil en riktigt nice väska medans jag och kimpan fann denna fantastiska produkt:Vilket kändes som ett absolut måste ha. Känner att jag kommer ha mycket kul med den där längst vägen :)
Svenska medborgare varnas dock att andvända produkten utan att först tala med en läkare.

Sedan begav vi oss söderut för att chilla lite i Battery Park (som ni kan se på filmen i tidigare inlägg). Var riktigt skön att bara sitta där en god stund och försöka ingjuta alla intryck som ständigt slås emot en hela tiden i NY. Tror inte man kommer kunna smälta allt fören man kommer hem om ens då. Efter att vilat en stund och sedan tagit en riktigt härlig vandring kring NYs motsvarighet till strandpromenaden så tog vi tuben upp till Lexington Ave i Upper East Side. Där letade vi reda en deli som inte såg allt för sunkig ut och köpte oss lite käk och satte oss i Central Park.

Efter att ha ätit började det att skymma och vi beslöt vi att traska en bit norrut i parken och fick se ett helt underbart naturligt skådespel. Eldflugor eller Firefly som de heter i us and a dansade runt i gräset och gav ett nästan magisk ljus ikring sig. De amerikaner som gick runt i parken verkade inte bry sig alls men vi och ett par brittiska turister var helt fascinerade .En av många konstgjorda pooler och dammarna i Central Park med några av de flådigaste husen på Upper East Side i bakgrunden.

Central park är verkligen en riktigt härlig plats och speciellt i skymningen. På natten ska man undvika parken av säkerhetsskäl men den kan mer än rekomenderas i alla andra tider på dygnet.

Efter att gått någon km uppåt i central park (den är sjukt stor ska ni veta) så svängde vi österut in på Upper East Side. Stället där Gossip Girl utspelar sig och där några av världens rikaste personer bor. Varje trappuppgång har en egen portvakt som står i uniforn vid dörren och ser till att objudna inte tar sig in i husen och trampar runt på de marmor och guldpryda golven, väggarna och taken. NY är verkligen kontrasternas stad. Under tiden vi varit här har jag och både sett de mest flådiga och överdrivna överklassområderna och de allra mest sunkiga och nerslita arbetarkvarter jag någonsin sett. Men det är endå en del av NYs charm och man känner ju att man ju inte skulle ha nåt emot att gifta sig med en rik Upper East Side flicka och flytta hit. När man går och kikar in i fönstren i butikerna där uppe så förstår man för en stund hur Dan i Gossip Girl känner sig när han traskar runt där innan han måste ta tunnelbanan hem till Brooklyn eller i vårat fall hem till Queens. På tunnelbannan hem så sitter man sedan och försöker smälta allt man upplever här men det finns bara en mening som kan sammanfatta NY...

 "Den här stan är ju SJUUK!"


//Drama out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0