Det långa inlägget om resan till The golden state, CA

Ahoy bloggen. Tänkte redogöra lite för vår resa från Arizona till Kalifornien och västkusten. Lite bilder och sånt för att hinna ikapp i bloggandet.

Efter Flagstaff blev det en mycket mysig resa genom öknen och route 66 i dagsljus. Vi stannade till vid ett ställe och åt som kallades för Roadkill Café där vi åt en buffalo burgare som var gudomligt god och dyr. till det drack vi iste och pepsi serverat i stora syltburkar med sugrör. Vi snyltade på deras toaletter och gick ut i den 40 gradiga ökenvärmen igen och satte oss i mustangen och började glida västerut.
Det är häftigt att glida runt och titta på alla nergångna bensinstationer och slitna vägskyltar, alla gamla pickups och bilar. Det känns som att köra runt i 50-talet och att tiden stått still sedan dess. Märklig känsla.



Efter tidsresan till 50-talet så bytte vi väg och började köra norrut mot Mojave desert där Björn blev stoppad av Highway patrol för första gången. Detta var i en liten by där han körde för fort. Konstapeln var mycket trevlig och lät det gå eftersom vi inte var härifrån och att det skulle bli komplicerat att ge honom böter. Tydligen skulle dom vara tvugna att ta in honom till jail över natten för att kunna fixa med papper och sånt. Tur hade vi helt enkelt!

Nu hade det hunnit bli mörkt, vi beslutade oss för att sova i bilen den här natten så vi stannade på en resting area bredvid vägen som hade rinnande vatten och lite bord och bänkar att sitta vid.
Vi tände vår campinglykta och åt lite varm ost på överblivet bröd från förra middagen med vatten till det och lyssnade på syrsorna i mörkret innan vi gick och lade oss i bilen. Vaknade morgonen efter, nersvettad och inte så utvilad.
 
För första gången i vårt liv såg vi Mustanger, riktiga. Altså, inte bilar utan vildhästar springa omkring bredvid vägen. En märklig syn. Man får se mycket häftiga djur efter vägen vilket är extremt roligt ibland och fascinerande. På vägen fick vi hjälpa en stackars man som hade problem att hitta vägen, vi gav honom vår karta över Arizona och förklarade för honom hur han skulle köra. Hans egna karta var mycket gammal och trots det vägrade han att ge upp den. Hoppas han hittade rätt i alla fall..
Vi körde över gränsen till Californien på morgonkvisten och passerade en mat-tull. En tull där en snäll dam frågade om vi hade mat och frukt med oss. Det hade vi förstås inte och blåste vidare i mustangen!

Yosemite National Park

Kanske vackrare än grand canyon..
Helt sjukt att glida runt i bilen efter bergssidorna och blicka ut över de extrema vyerna, nästan så att man blir tårögd!
Det blev många stopp på vägen kan jag säga. Vi stannade vid en bergssjö där det fanns en badstrand och tog oss ett dopp för att svalka oss. På det blev det lite amatörbergsklättring och fotografering och bara sitta och insupa det vackra landskapet...

(det går asdåligt att ladda upp bilder så ni får hålla till godo just nu)

/Emil

Kommentarer
Postat av: pubes

Åh, vildhästar! Va mysigt! Jag ser dom nästan framför mig! (Men gud vilken whimp jag har blivit som whinar över lite häst liksom. Jag är fortfarande cool & stenhård. Kom ihåg det!)

2009-08-04 @ 22:04:39
URL: http://pubes.blogg.se/
Postat av: Mamma

Häftigt grabbar.)E nog häftigare än Köpenhamn)

2009-08-05 @ 14:08:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0