Kalles guide till en smidig passering av säkerhetskontroll.

 
1. Packningen.

Reglerna säger att i medtaget handbaggage får vätskor medtagas endast i storleken 10x 100 ml samt att det ska få plats i en genomskinlig 1L plastpåse.
Sträva alltid efter att ha så lite vätskor som möjligt med i hanbaggaget eftersom det i röntken kan vara svårt att se storleken på en behållare och du därför kan behöva kollas ofta.
 Att tänka på att till vätskor räknas även mindre uppenbara saker, till exempel Janssons frestelse och potatismos. Medtag inte heller saker som är eller ser ut som vapen. Tänk på att vissa saker i komination med varandra i röntken kan se ut som farliga föremål. Till exempel bör man inte stoppa in en blyertchpenna i en bit falukorv och med koppartrådar koppla den till en mobiltelefon och ett 9v batteri.


2. Fysisk passering av flygplatskontroll.

 För att bli insläppt på området som kallas Critical Security Restricted Area måste man passera en säkerhetskontroll.
 För att kontrollanternas arbete ska gå smidigt och bra kan man förutom att packa sitt handbaggage enligt ovan samt göra några enkla åtgärder.
Ta fram alla lösa föremål du bär på dig redan i kön till baggagebandet och lägg dem i tex en jackficka för att sedan lägga hela jackan i en låda.
Om du har vätskor i handbaggaget (även om det är rätt förpackat) ta ut dem och lägg i lådan så kan personalen snabbare avgöra om det är tillåtet eller inte. Om du går igenom kontrollen och det piper, säg inte "oj det måste varit den här som pep" och dra upp tröjan och visa din bröstvårtepiercing... Ja det har hännt..

Kommentarer
Postat av: P

Charlie our inside man ;)

2009-05-19 @ 22:40:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0